top of page
pentekening hovestraat.JPG

HISTORIEK

pentekening trooststraat.JPG

Opgericht in 1933 door de heer Henri Valkaert en Maria Verbert, is het nu reeds de derde generatie van de familie die de traditie in de gastronomie en het verwennen van gasten op zich neemt.

 

In oorsprong begonnen de stichters een café met lusthof dewelke later plaats moest ruimen voor een speelhof. Na enkele jaren werd ook de verbruikskaart uitgebreid en begon men met de verhuur van kamers in de vorm van een pension. Gelegen in de dorpskern van het residentiële Edegem recht tegenover de Onze-Lieve-Vrouw-van Lourdeskerk, sinds 2009 een "Basiliek", is dan met beide zonen Jozef, en later ook Guido en hun echtgenotes begonnen aan de uitbouw van de feestaanneming. Door het groeiende aantal klanten is aan het toenmalige café in de plaats van de speelhof een feestzaal met boven een tiental hotelkamers gebouwd. Ook de bekende grot naast de kerk lokte vele bedevaarders naar Edegem en dus ook naar de vele cafés in de hovestraat van dewelke enkel "De Basiliek" nog overblijft.

 

Eind jaren zeventig was het de beurt aan de derde generatie van de Familie Valkaert om de fakkel over te nemen. Marc, Eric, Walter en Robert zetten, tot op heden, hun beste beentje voor om gasten of klanten met de nodige zorgen te omringen.

 

In 1980 werd begonnen met de bouw van een nieuwe vestiging, in de trooststraat, op de plaats waar destijds de magazijnen en keuken waren voor de leveringen en feestelijkheden op verplaatsing. Het hotel, met 20 ruime kamers, 3 feestzalen en een grote ontvangsthal, werden in gebruik genomen in 1983.

 

Op 1 april 2022, na net geen 100 jaar, gingen de deuren van ons restaurant in de hovestraat 69 definitief dicht. De activiteiten werden vanaf dan enkel nog verder gezet in de trooststraat 20-22 te Edegem.

De Basiliek ligt vlakbij de voornaamste invalswegen naar Antwerpen en op een boogscheut van de E19 en de A12. Op onze locatie kan U terecht voor het genieten op culinair vlak, van een full-size banket over recepties tot werkvergaderingen, of voor een verblijf in ons hotel. Wij staan graag tot uw dienst en hopen ook U te kunnen bijstaan in het welslagen van uw feestelijkheid of verblijf.

bottom of page